Τι είναι το Search Engine Optimization Cyprus και πως θα σας βοηθήσει;

seo cyprus search engine optimization olympus page

Ίσως να ακούσατε γι’ αυτό από κάποιο φίλο ή συνάδελφο. Ίσως να το είδατε κάπου στο διαδίκτυο. Τι είναι όμως τελικά το Search Engine Optimization Cyprus;

 

Ο γενικός ορισμός του Search Engine Optimization Cyprus είναι ο εξής:

Είναι μια σειρά από διαδικασίες βελτιστοποίησης στην δομή, το περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας ιστοσελίδας. Οι διαδικασίες αυτές έχουν ως αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να είναι πιο φιλική προς τους χρήστες και κατά συνέπεια στις μηχανές αναζήτησης.

 

Ας δούμε μερικά παραδείγματα για το Search Engine Optimization Cyprus

Δεν είναι και τόσο περίπλοκο έτσι; Ας το πάρουμε όμως από την αρχή και με απλά παραδείγματα.
Έχετε την επιχείρηση σας και αποφασίζετε ότι θέλετε να την προβάλετε διαδικτυακά. Μπορεί να έχετε μία εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα και χρειάζεστε μία διαδικτυακή παρουσία. Μία ιστοσελίδα όπου οι χρήστες να βρίσκουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ούτω καθεξής. Επίσης αν ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, να εμφανίζεται ο σύνδεσμος της ιστοσελίδας σας.

 

Γιατί το Google δεν προβάλλει την ιστοσελίδα μου στην πρώτη σελίδα;

Στα αρχικά μου βήματα ως προγραμματιστής ανάπτυξης ιστοσελίδας συναντούσα πάντοτε το ίδιο πρόβλημα – παράπονο από τους πελάτες: «Μα γιατί όταν πληκτρολογήσω λέξεις κλειδιά στο Google που περιέχουν τις υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρω δεν βγάζει την ιστοσελίδα μου;». Πιθανό αυτή την στιγμή να βρίσκεστε στην ίδια φάση και να έχετε ακριβώς την ίδια απορία και εσείς. Πιθανό να έχετε ξοδέψει κιόλας χιλιάδες ευρώ και η ιστοσελίδα σας να μην προβάλλετε σε καμιά μηχανή αναζήτησης.

 

Δεν φταίει ο προγραματιστής! Χρειάζεστε Seo!

Μήπως φταίει ο προγραμματιστής σας; Σας ξεγέλασε; Η απάντηση είναι όχι! Εκτός κι αν η ιστοσελίδα σας είναι χάλια που πάλι δεν θα κρίνω γιατί δεν είναι σωστό να πας κόντρα με συναδέλφους! 🙂 Τι φταίει λοιπόν; Η απάντηση είναι απλή. Δεν έγιναν οι κατάλληλες διαδικασίες βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας. Χωρίς Search Engine Optimization Cyprus, και ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν υπάρχει περίπτωση η Google ή οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης να προβάλει την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματά της.

 

Πως δουλεύει η μηχανή αναζήτησης της Google;

Η μηχανή αναζήτησης της Google παραδείγματος χάρη έχει περίπου 2 δισεκατομμύρια γραμμές κώδικα. Μέσα σε αυτό το γιγαντιαίο κώδικα υπάρχουνε εκατομμύριά παράμετροι ούτως ώστε μία αναζήτηση να δίνει τα πιο ορθά και σχετικά αποτελέσματα. Έτσι η Google έβαλε κάποιους κανόνες. Αυτό το έκανε για να βοηθά τους χρήστες να σερφάρουν σε ιστοσελίδες που είναι πιο φιλικές σε αυτούς. Ίσως να το έκανε ούτως ώστε άνθρωποι σαν και ‘μένα να βγάζουν το ψωμί τους (Thank you Google!!!). Και προφανώς πέτυχε και τα δύο. Με αυτό το τρόπο η Google «αναγκάζει» τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να κάνουν τις ιστοσελίδες τους πιο φιλικές προς τον χρήστη. Τους «αναγκάζει» να κάνουν Seo.

 

To Search Engine Optimization Cyprus και τα οφέλη του

Δεν θα μπω σε πάρα πολλές λεπτομέρειες για το ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούμε για το Search Engine Optimization Cyprus. Είναι πάρα πολλές και από την άλλη αν τις μάθει όλος ο κόσμος θα μείνω χωρίς δουλειά. 🙂 Υπάρχουν φυσικά πάρα πολλά άρθρα που δημοσίευσα και θα συνεχίσω να δημοσιεύω στο blog της Olympus SEO όσο αφορά το Seo.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεται είναι πως το Search Engine Optimization Cyprus κάνει το διαδίκτυο καλύτερο. Καταλήγοντας θα ήθελα να πω πως το Search Engine Optimization είναι κάτι που χρειάζονται πολλές ιστοσελίδες στην Κύπρο. Επίσης είναι κάτι απαραίτητο ούτως ώστε και ηλεκτρονικά καταστήματα να επεκταθούν και στο εξωτερικό. Η αγορά του διαδικτύου είναι τεράστια και χωρίς κανένα όριο. Με το Search Engine Optimization μπορείς να βρεις καινούριους πελάτες και να πάρεις την επιχείρησή σου σε άλλο επίπεδο.

Κύλιση προς τα επάνω